Logo Vios'38
LET OP! De mobiele variant van de website is nog in ontwikkeling.

Club van 50 avond 2018

[09/01] Gepubliceerd namens de Club van 50

Het zingen van “Sweet Socceroos”, ingezet op de melodie van het nummer “Sweet Caroline”, was het ontgroeningstafereel van René Meulensteen bij zijn debuut als assistent-bondscoach van het Australisch elftal. Hans Segers, keeperstrainer van het nationale elftal van Australië, lag in een scheur toen dit nummer dan ook  bij een volgende wedstrijd pardoes uitvergroot verscheen op de grote schermen in het voetbalstadion. Dit ontgroeningstafereel (een liedje zingen in de kleedkamer) was slechts één van de vele verhalen die de gastspreker op de Club van 50-avond verkondigde.

Als voormalig profvoetballer stond Hans als doelman onder de lat bij roemruchte clubs als PSV, Nottingham Forest en Wimbledon. Hans speelde meer wedstrijden de hoogste Engelse divisie dan Edwin van der Sar, om maar eens een “zijstraat” te noemen. Bij Wimbledon voegde hij zich bij “The Crazy Gang”, een team dat zowel binnen als buiten de lijnen bekend stond om hun baldadigheid en kwajongensstreken (matrassen die “spontaan” uit hotelkamers verdwenen bijvoorbeeld). Na zijn actieve carrière als sluitpost pakte Hans al snel de handschoen op om als keeperstrainer aan de slag te gaan. De inmiddels 57-jarige Segers nam keepers onder zijn hoede bij Tottenham Hotspur, Fulham (daar maakte Hans kennis met onze René), RKC Waalwijk en FC Eindhoven.

Het thema van deze Club van 50 avond moge duidelijk zijn: keepen! De uitspraak van dit Engelse woord sticht verwarring of het nu gaat om keepen of kiepen. Hierop kon mooi worden ingespeeld door de Club van 50 organisatie, die natuurlijk (zoals altijd) vele posters ophingen in de kantine van VIOS’38, gerelateerd aan het thema keepen. Of kiepen dus. Posters met foto’s van keepers, Jozef Kiprich, Kiplagat en legkiepen gaven de kantine kleur, maar ademde meteen ook de sfeer van keepen ofja kiepen­ uit.

Deze gelegenheid had horecabaas Henri dan ook aangegrepen om een paar honderd gevulde eitjes te maken, die als culinair hoogstandje erg goed in de smaak vielen bij de kleine 80 aanwezige Club van 50 leden. Alle voorstellen kregen een meerderheid van stemmen, waardoor alle ideeën ook uitgevoerd kunnen gaan worden!

Het slotakkoord was voor Kees Verhoeven, die in de huid van Philips Freriks kroop. In deze hoedanigheid presenteerde Kees Verhoeven het grote Ki(e)p zonder kop dictee. Een ludieke spelvorm waarbij Kees het publiek (verdeeld in groepen) opriep om de juiste namen in te vullen bij de door hem beschreven foto’s. Omdat het spel al met een knipoog werd gespeeld, was het niet ondenkbaar dat juist het team met de meeste fouten (!) de 1e prijs kreeg toebedeeld.

Dank aan alle vrijwilligers (in het bijzonder Henri, Jan, Daan, Jens, Mees, Iris, Kim) en de middelen van sponsoren die deze mooie avond mogelijk maakten. En natuurlijk ook een woord van dank aan alle trouwe Club van 50 leden!

Wil jij ook lid worden? Mail ons dan: clubvan50@outlook.com.