Logo Vios'38
LET OP! De mobiele variant van de website is nog in ontwikkeling.

Theo Bindels onze ere-voorzitter is helaas overleden.

[26/07] Gepubliceerd namens het Bestuur

Vios’38 verliest een belangrijke man met een groot Vios’38 hart.

Theo is in 1949 op 12- jarige leeftijd lid geworden van Vios’38 en zou dit jaar zijn 70 jarig lidmaatschap vieren. Hij was jeugdspeler en vele jaren als ‘’laatste man’’ een bepalende speler bij ons eerste elftal. Hij was ook lid van het ‘roemruchte’ elftal dat in 1956 kampioen werd in de vierde klasse voor meer dan 1.500 toeschouwers. De foto van dat team hangt nu achter de bar in onze kantine. Door een knieblessure moest Theo helaas veel te vroeg stoppen met de actieve voetbalsport.

Maar Theo ging door met andere activiteiten voor onze club. Hij is meer dan 10 jaar voorzitter van Vios’38 geweest. Daarnaast is hij ook vele jaren secretaris en bestuurslid van Vios’38 geweest. Met zijn bouwkundige kennis heeft hij als vrijwilliger ook geholpen bij de bouw van de eerste kantine, onze huidige kantine, de verbouwing van de keuken en veranda. Theo is op oudere leeftijd ook vele jaren lid van onze groenploeg geweest. Het is trouwens ook mooi om te vermelden dat Theo initiatiefnemer was van onze voormalige kantine. De eerste kantine van een voetbalclub in de regio. Theo had een vooruitziende blik.

Theo was samen met Ria ook trouwe bezoeker van vele wedstrijden van senioren, de jeugd en natuurlijk ook van onze kantine. We zijn Theo en Ria zeer erkentelijk voor wat zij allemaal voor Vios’38 hebben gedaan.

Theo heeft niet alleen veel voor Vios’38 gedaan maar hij was ook de grondlegger van de huidig dorpsraad en erg betrokken bij de carnavalsvereniging waar hij ook prins is geweest. Zijn huis is ook vele jaren in de vroege morgen  ‘’de tussenstop’’ geweest voor ‘’de perdebloas’’ tijdens de ‘’reveille’’ voor de knakworstrennen op die dag. Daar werd door Ria en Theo worstenbroodjes en koffie geserveerd. Al met al is Theo een erg dorpsmens en was samen met Ria heel betrokken bij vele verenigingen in ons mooie dorp.

Theo is altijd een sterke man geweest, maar na het overlijden van zijn echtgenote Ria is het leven voor Theo steeds moeizamer geworden. Op het laatst kon Theo het fysiek ook niet meer aan en is hij op woensdag 24 juli 2019 op 82 jarige leeftijd rustig ingeslapen.

“Theo is weer bij zijn Ria’’

Wij wensen de familie Bindels en familie Arts heel veel sterkte met het verwerken van dit enorme verlies.

Namens Bestuur en alle Leden van Vios’38

Pedro Verdijck

 

De afscheidsdienst is op dinsdag 30 juli 2019 om 10.30 uur in de aula van buitenplaats Zevenhutten, Hoenderberg 9 5431 PC  te Cuijk.

Op zondag 28 juli van 16.00 uur tot 17.00 uur kan van Theo afscheid genomen worden worden bij ”Schrijen afscheid en Herinnering” aan de Hollesteeg 1a Te Boxmeer