Spelregels

Hoe werkt het Tourspel?
U stelt een team samen van 20 verschillende renners. De volgorde waarin u de namen op het formulier zet, is onbelangrijk. Indien één van de door u gekozen renners in een etappe bij de eerste tien eindigt dan ontvangt u daarvoor punten. De telling gaat als volgt: wint een door u gekozen renner de etappe dan krijgt u 10 punten; voor de tweede plaats scoort u 9 punten; dit gaat zo door tot de tiende plek waarvoor u nog 1 punt verdient.
OPNIEUW IN 2020 – SUPER SATURDAY:
In navolging van de laatste jaren opnieuw “Super Saturday” in 2020. De etappes 8, 14 en 20 (welke allen op een zaterdag worden verreden), leveren dubbele punten op. Wint een door u gekozen renner de etappe, dan verdient u dus 2 x 10 = 20 punten. Voor de tweede plaats scoort u 2 x 9 = 18 punten; dit gaat zo door tot de tiende plek waarvoor u nog 2 x 1 = 2 punten verdient. Dit geldt alleen voor de etappes die op zaterdag worden verreden (etappes 8, 14 en 20). Voor de dagprijzen heeft dit geen invloed, maar dit kan wel invloed uitoefenen op het algemeen klassement.

Welke prijzen kan ik winnen?
Doe mee en maak kans op fantastische prijzen. De volgende prijzen zijn te winnen:
► Algemeen klassement: totaal aantal punten van alle etappes.
► Dagprijzen: wie heeft de meeste punten in een etappe.
► Ploegenklassement: totaal aantal punten van alles etappes van een groep van 5 deelnemers die als één ploeg meedoet. Ploegendeelname is gratis.
[nieuw in 2020] VIOS’38 klassement: algemeen klassement voor leden van VIOS’38.
Voor een actueel prijzenoverzicht, klik hier.
Indien gewenst worden gewonnen prijzen per bank overgemaakt.

Hoe kan ik deelnemen / mijzelf inschrijven?
Een inschrijfformulier kan uiterlijk zondag 30 augustus 2020 om 12:00 uur ingeleverd worden, op diverse manieren:
Online inschrijving: Klik hier om naar het online inschrijfformulier te gaan. Wielrenners kunnen eenvoudig op naam of rugnummer worden gevonden.
► Per e-mail: Klik hier om inschrijfformulieren te downloaden. Stuur vervolgens uw inschrijfformulier per e-mail naar tourspel@vios38.nl.
► Bij de inleveradressen:
* Beugens Bakhuys, Beugenseweg 60 te Beugen
* Gebr. Janssen, Hagelkruisstraat 6 te Beugen
* Leo Kocken, Brouwersstraat 17 te Beugen
* Freek Bindels, Maaskamp 10 te Beugen
* Walter Kuijpers, Lange Heggen 6 te Beugen
* Kocken Tweewielers, Steenstraat 35 te Boxmeer
* Kantine VIOS’38 / sportpark de Slatert, Dorpsstraat 50c te Beugen (alleen op zondag 30 augustus 2020 tussen 11:00-12:00 uur)
Let op: het inschrijfgeld bedraagt € 5,00. Bij digitale inschrijving vragen wij om het inschrijfgeld te storten op bankrekening NL18 RABO 01661 62 671 t.n.v. VIOS’38. Vermeld bij betaling aub duidelijk uw (deelname)naam of namen.

Tellen alle etappes van de Tour de France mee?
Etappe 1 (zaterdag 29 augustus 2020) telt niet mee. Alle overige etappes van zondag 30 augustus (etappe 2) tot en met zondag 20 september (etappe 21) tellen wel mee. De deadline voor de inschrijving is zondag 30 augustus 2020, 12.00 uur (per e-mail, inleveren bij de inleveradressen, etc.).

Wat als mijn opgegeven renners niet aan de Tour de France beginnen?
Op uw inschrijfformulier mag u reserve-renners vermelden. Renners die niet aan de tweede etappe deelnemen (= niet starten in etappe 2), worden automatisch vervangen door een reserve-renner. Heeft u andere wijzigingen; dan kunt u deze doorgeven tot zondag 30 augustus 12:00 uur (tourspel@vios38.nl).

Wat als de Tour de France wordt stopgezet, bijvoorbeeld in verband met coronamaatregelen?
Indien de Tour de France niet wordt verreden, dan geldt het navolgende. Een aantal scenario’s die kunnen optreden
[1 – Tour nog niet gestart]
Als de Tour de France niet wordt verreden, worden reeds betaalde inschrijfgelden, terugbetaald. Er zijn dan uiteraard geen prijzen te verdelen.
[2 – Tour gestart, maar etappe 11 niet gefinisht]
Ook als de Tour de France start, en finish van etappe 11 heeft (nog) niet plaatsgevonden, vindt er terugbetaling van inschrijfgeld plaats. Er worden dan ook géén prijzen uitgekeerd, met uitzondering van de dagprijzen van de verreden etappes.
[3 – Tour gestart, en etappe 11 wel gefinisht]
Als etappe 11 is gefinisht, en de Tour de France wordt naderhand stopgezet, dan wordt géén inschrijfgeld terugbetaald en worden alle prijzen wél degelijk toegekend en uitbetaald. Bijvoorbeeld: als etappe 16 de laatste etappe is die wordt verreden, dan worden ook dan de eindklassementen opgesteld. Alle prijzen worden in dat geval dan uitbetaald.

In overige gevallen, beslist de organisatie. Het wel of niet geldig verklaren van een eindklassement door de Tour de France-organisatie (en aanwijzen winnaar Tour de France bijvoorbeeld) is geen graadmeter voor eindklassementen in dit Tourspel.