Logo Vios'38
LET OP! De mobiele variant van de website is nog in ontwikkeling.

Vios’38 JO15-1

[01/08] Gepubliceerd namens de TC-Senioren

De JO15-1 heeft in het seizoen 2018-2019 opnieuw een succesvol seizoen gedraaid. Het begon ietwat stroef maar dat werd opgepikt en verbeterd en dat heeft geleid tot een kampioenschap voor het tweede jaar op rij.

We begonnen het jaar met, op twee spelers na, bijna hetzelfde team en met volle moed begonnen we aan de eerste trainingen en wedstrijden. Tot verbazing van velen konden we ondanks het kampioenschap het jaar ervoor opnieuw bovenin meedraaien en wonnen we veel. Jammer genoeg hadden we een aantal ongelukkige wedstrijden, zoals die tegen Toxandria waar we nipt verloren, waardoor we de eerste seizoenshelft afsloten op een vierde plek.

Dat betekende dat we de tweede seizoenshelft zouden beginnen in dezelfde klasse. Ook daar was het zo dat we vanaf het begin bovenin meedraaiden en voor de eerste vier maanden rond de tweede plek zaten, met als grootste concurrenten JVC Cuijk, Vianen en DSV. De eerste grote wedstrijd die we speelden was die tegen Vianen, die tot dat moment tweede stonden. Deze werd na twee late goals in een spannende en vermoeiende wedstrijd gewonnen. Een aantal gewonnen wedstrijden verder volgde DSV, die na een slechte start een opmars hadden gemaakt tot de derde plek. Ook hier beleefden we een moeilijke wedstrijd die opnieuw nipt werd gewonnen. We stonden nu tweede, vlak achter JVC virtueel 1 punt boven ons stonden. Voor ons volgde er een 2-2 gelijkspel tegen Juliana, waar we zelfs nog goed wegkwamen met een punt. Dat zette ons iets terug, maar ook Cuijk verspeelde punten en zo bleef het tot het einde spannend. Na een aantal verschuivingen in de ranglijst door onder andere een gestaakte wedstrijd van Cuijk hadden wij nog twee wedstrijden te spelen, waaronder een tegen Cuijk. Een gelijkspel was genoeg in deze wedstrijd, zolang we de laatste wedstrijd tegen Odiliapeel maar zouden winnen. De wedstrijd tegen JVC begon gespannen en ongeorganiseerd; de scheidsrechter leek niet te komen opdagen wat ons twintig minuten kostte, toen die uiteindelijk toch op kwam dagen kregen we een slappe bal om mee af te trappen en zo werd de spanning alleen maar meer opgebouwd. Een klein half uur achter op schema konden we dan toch beginnen op het hete kunstgras. Het was een harde wedstrijd waar we op 1-0 achter kwamen maar vlak voor rust toch een goal terug konden pakken. Na een donderspeech in de rust wilde het toch niet lukken en kwamen we direct na rust op 2-1 achterstand. Na een paar gemiste kansen wisten we toch nog de 2-2 te maken via een corner en dat was de eindstand.

Er wachtte ons nog één wedstrijd; thuis tegen Odiliapeel. We moesten winnen om kampioen te worden. De planning van deze wedstrijd was alleen niet optimaal; de dag voor de kampioenswedstrijd was het hele team op voetbalkamp geweest en had niemand veel rust gehad, zelfs de leiders niet. Toch wachtte ons maandagavond de kampioenswedstrijd en deze begon uitstekend met twee vroege goals en zo werd ook deze wedstrijd succesvol afgerond en dus waren we, voor het tweede jaar op rij, zomerkampioen.

Het voetbalkamp viel, zoals gezegd, in het weekend voor onze kampioens-
wedstrijd. Desalniettemin hebben we er een goed kamp van gemaakt waar
het nog in de late uurtjes doorging. De activiteiten, veel vrije tijd, het
zwembad en natuurlijk de goede sfeer maakten dit een geslaagd kamp.

Ik wil graag persoonlijk een aantal mensen bedanken: leiders die hun zaterdagmiddag opofferden om ons te leiden, trainers die ons elke dinsdag en donderdag weer iets bij probeerden te brengen, sponsoren die dit seizoen mogelijk hebben gemaakt, vlaggers, jongens van de JO3-1 en JO15-2 die ons uit de brand hielpen als we spelers misten, organisatie van het kampioensfeest, in het speciaal Marcel Peeters die de platte kar door Beugen reed en natuurlijk ook onze eigen jongens die het hele jaar door inzet hebben getoond om ook dit jaar weer tot een fantastisch einde te brengen.

Luuk Schaminée