Logo Vios'38
LET OP! De mobiele variant van de website is nog in ontwikkeling.

Vios’38 JO7-1

[16/07] Gepubliceerd namens de TC-Senioren

Beven voor VIOS JO7

Wij zijn seizoen 17-18 gestart met maar liefst 12 mini pupillen. In deze tijd voor een dorpje als Beugen mogen we daar niet over klagen. Zoveel shirtjes zitten er niet eens in de tas. Van deze twaalf helden waren er na de zomervakantie vijf nieuwe gezichten. De rest had er al een (deel van) een seizoen op zitten. Al vanaf de eerste training was het ons duidelijk, iedereen wil heel graag voetballen en ze zijn allemaal heel gemotiveerd en niet te vergeten fanatiek. Heerlijk om mee te werken.

Nadat we in het najaar alleen op de woensdagavond hebben getraind, mochten we in de winterstop helemaal los. Nog niet in de wei, maar veilig en droog in de sporthallen in de regio Land van Cuijk. Dat was nog even behoorlijk wennen, aangezien nog geen één van onze speler ooit een echte wedstrijd tegen een ander team had gespeeld. De eerste wedstrijden waren daarom ook erg lastig, maar 5 weken later gingen we bijna elke potje als winnaar van het veld af. Wat een progressie en lol werd er gemaakt. Ook voor VIOS’38 zelf was dit een debuut in deze competitie, voor zover wij weten. Een erg leuke invulling van de winterstop die we, als het aan ons ligt, er mooi in houden.

En dan na de winter’stop’,  waar ze tussendoor ook nog een potje speedsoccer tegen de vaders hebben gespeeld en in de Slaterthal een legendarische wedstrijd tegen de minstens zo fanatieke moeders, werden de mini’s eindelijk als springende kalfjes in het voorjaar losgelaten op het echte gras. Op een paar afgelastingen in het begin na hebben we elke week prima voetbalweer gehad. Nu zag je de echte voetballers in zichzelf naar boven komen. Van Gudo denken we namelijk dat hij of ooit keeper wordt of de nieuwe Arjen Robben. Hij ligt continu op de grond. Net als Bradley overigens, maar dan wel na een altijd succesvolle sliding. Hij is de kleinste van ons team maar zeker weten ook de hardste. Zijn zus Juno heeft tot en met het zaalvoetbal ook heel fanatiek meegedaan, maar kwam er in de winter achter dat voetbal het voor haar toch niet is. Bij Catoo, het andere meisje in ons team, verwachten we dat voorlopig niet. Zij is erg gedreven op het veld en onze absolute topscoorder. Onze kersverse penaltykoning Nick zorgt er deze zomer voor dat hij ook zijn C diploma haalt, zodat wij hem na de vakantie ook op zaterdagochtend op kunnen stellen. Zet hem op Nick. Ook Rein heeft afgelopen half jaar nog niet mee gedaan met de wedstrijden, maar ondanks dat hij de minste voetbaluren heeft gemaakt heeft hij zich wel het meest ontwikkeld van allemaal. Goed gedaan. Jesse heeft deze ontwikkeling al een hele tijd geleden door gemaakt en kan niet wachten om de mini’s te verlaten en een stapje hoger te gaan. In het veld was hij vaak achterin te vinden, hij heeft namelijk een ontzettende hekel aan tegendoelpunten. Daarin lijkt hij wel op Kaj. Kaj gaat er altijd voluit voor en is de man van de magnifieke reddingen op de achterlijn. Daan probeert juist altijd overal aanwezig te zijn. Hij is de jongste van het stel maar laat in het veld wel weten dat hij er is. Iets rustiger is Lars, maar wel altijd heel berekenend. Martijn is ook de rust zelve, maar voert de opdrachten perfect uit. Hij luistert heel goed naar wat de bedoeling is. En last but not least natuurlijk Raf. De halve zool. Niet Raf zelf uiteraard, maar de laatste training heeft hij drie kwartier op een halve zool gevoetbald. Raf lijkt al 10 jaar op voetbal te zitten, dat gaat hem heel natuurlijk af.

Wat een team! Geen wonder dat iedereen na de winterstop stond te beven voor VIOS JO7! Wij zijn er trots op.