Logo Vios'38
LET OP! De mobiele variant van de website is nog in ontwikkeling.

VIOS’38 JO9-2

[13/06] Gepubliceerd namens de TC-Senioren

We schrijven het jaar 2016.

22 augustus om precies te zijn.

De datum dat de ontembare leeuwen van de Vios F2, of in tegenwoordige term, “VIOS JO9-2” het trainingsveld van VIOS’38 betreden. Klaar voor een onvergetelijk jaar, zonder voorbestemd einddoel.

Gewoon, lekker ballen, en waar nodig een overwinninkje om de team sfeer niet onderuit te halen. Voor de groep staan 2 ervaren trainers, ietwat op middelbare leeftijd, echter met de hartstocht en passie die bij menig eredivisie club node gemist wordt.

De messen geslepen en intensief ge-instrueerd door een partij genaamd 4-skills, die dit jaar intrede heeft gedaan in het VIOS domein om trainers, leiders maar voor voetballers naar ongekende hoogtes te begeleiden.

Enfin, de 2 trainers, in het dagelijks leven ook wel Freek en Stephan genaamd, bestuderen en waarnemen de groep intensief om alle kwaliteit tot de laatste druppel uit de groep te kunnen krijgen.

Na verloop van tijd slagen Freek en Stephan erin om een waarheidsgetrouw spelers rapport op te leveren, waarvan hieronder een gedeelte is uitgelekt…..

In de goal staat Tommy. Er zijn weinig keepers die een dergelijke passie aan de dag leggen en zonder enige angst het duel durven invliegen zoals Tommy. En indien er onverhoopt toch een bal in het net zou vliegen, is Tommy al bezig met zijn volgende actie.

Centraal in de verdediging Siem. Menig professor is nog aan het berekenen hoe iemand op die leeftijd een dergelijk verschroeiend schot kan loslaten. Hopelijk krijgen we volgend jaar uitsluitsel.

Langs Siem staat Thijs. Verbaal en Fysiek niet te onderschatten. Met name de vliegende tackles doen denken aan Willem van Hanegem in zijn beste jaren.

Vlak in de buurt van Thijs vinden we Juul terug. Als we over Juul praten, praten we over de pull-back. Waar normaal deze actie alleen op de training wordt uitgevoerd, slaagt Juul erin om deze beweging in een bos van benen gedurende het heetst van de wedstrijd uit te voeren. Klasse !

En dan Kai. Een kopie van Robbie Renzenbrink, oftewel een slangenmens. Het lijkt alsof de bal aan een touwtje zit wanneer hij door de verdediging van de tegenstander heen sjouwt.

Wanneer we praten over echte verdedigers, mogen we Stephan Jr. niet vergeten. Fanatiek aangespoord door Stephan Sr is hij dit jaar gegroeid tot een volwassen verdediger. Dergelijke spelers moet Vios koesteren !

Op het middenveld zien we Lucas. Misschien niet de grootste, maar wel een echte dribbelkoning. Lucas is alleen geinteresseerd in goals van grote schoonheid, waarbij tenminste 4 tegenstanders voorbij worden gedribbeld.

Mandy, in het begin alleen aanwezig met trainingen, heeft zich uiteindelijk ook in het basis team van de JO9-2 gevochten. Samen met de andere dames van het team vormt ze een hechte en onneembare vestiging.

Als we het hebben over Mille, een van de andere dames op het middenveld, dan praten we over inzicht. Wat Johan Cruyff liet zien in zijn tienerjaren, is bij Mille nu al in ruime mate aanwezig. Vrij lopen op het juiste moment, en overspelen wanneer nodig.

Wat Mille heeft, geldt in feite ook voor Elke. Ze staat ALTIJD op de juiste plek. Slimme voetballers en in dit geval voetbalster, weten altijd het aantal meters dat ze moeten lopen beperkt te houden.

Danielle, onze trots in de voorhoede. Snel, technisch vaardig en voor de duvel niet bang. We kunnen alleen maar trots zijn op deze krijger.

En tot slot, onze komeet en topscorer Ole. Nooit eerder is een jeugdspeler gesignaleerd met een dergelijke startsnelheid. En als Ole eenmaal op snelheid is, is ie niet meer te houden. Vraag maar aan de tegenstander.

Aan het eind van het seizoen kan er maar 1 conclusie zijn. De resultaten waren naar tevredenheid en zover we kunnen zien heeft iedereen met veel plezier getraind en gevoetbald.

Tot volgend jaar !