• Op zaterdag 21 oktober verzamelde er 85 kinderen op het sportpark van VIOS'38 om deel te nemen aan De Graafschap Techniekdagen. Dit evenement is onderdeel van het Nederlands Kampioenschap Voetbaltechniek wat gedurende het seizoen door heel Nederland gehouden wordt. Deze reeks wordt afgesloten met een finaledag bij De Graafschap in Doetinchem.

  Onder de deelnemers waren uiteraard veel kinderen uit Beugen en Rijkevoort, maar ook ruim 25 kinderen uit de omliggende dorpen. We kregen zelfs de complimenten dat zich nergens zoveel kinderen hadden aangemeld als bij ons. Dus dank aan alle kinderen en ouders voor het mee doen. Naast het grote animo hadden we ook erg veel geluk met het weer, aangezien het dag ervoor nog de hele dag had staan regenen en ditzelfde evenement in Hengelo zelfs nog vóór de lunch gestopt is om die reden.

  De trainers van De Graafschap hadden op ons traingingsveld zeven verschillende veldjes uitgezet met verschillende oefeningen en partijvormen. De kinderen waren op leeftijd ingedeeld en rouleerde langs deze veldjes en trainers. En zoals bij een Nederlands Kampioenschap hoort, liepen er uiteraard ook twee scouts van De Graafschap rond die naast heel veel voetbaltips ook keken wie ze graag in de finaledag terug zouden willen zien. Extra spannend dus als ze af en toe om je naam vroegen.

  In de pauze kon iedereen genieten van een goed gevuld en gezond lunchpakketje wat onze kantinecommissie perfect had geregeld. Zowel de lunch als het grootste deel van de inschrijfkosten zijn gesponsord door de Club van 50 van VIOS’38. Ook daar hartelijk dank voor, want we hebben heel veel blije gezichten gezien. Ook kregen we aan het eind van de dag via Whatsapp nog de complimenten vanuit de organisatie op de goede discipline van alle kinderen, top gedaan!

  Na veel sportief plezier en regelmatig een lekker zonnetje werd de dag afgesloten met de bekendmaking van de spelers die door mogen naar de finaledag in juni. Ook kreeg iedereen een medaille en oorkonde van De Graafschap. Van de spelers van VIOS’38 zijn Quinn van Keijsteren (JO9), Duuk Peters (JO10) en Catoo Pennings (JO13) geselecteerd om deel te nemen aan de finaledag. Alvast heel veel plezier en succes gewenst daar.

   

  TC Jeugd VIOS’38