• Zaterdag 10 juni vond ’s ochtends op sportpark De Slatert de 1e VIOS’38 Meiden Voetbal Clinic plaats, onder leiding van Nina Schiks, speelster van Borussia Mönchengladbach.

    Ondanks de voorspelde hitte, waren 14 enthousiaste meiden tussen 9 en 13 jaar op dit evenement afgekomen. Na de gezamenlijke warming-up die geleid werd door Nina, gingen de meiden afkomstig uit Beugen, Oeffelt en St. Anthonis verdeeld over 3 groepen de verschillende voetbalspellen doen. Ieder spel stond onder leiding van enkele enthousiaste vrijwilligsters. De clinic bestond uit de volgende onderdelen: “dribbelen, drijven en schijnbewegingen”, “inspelen, passen en kaatsen”, “1-tegen-1 duel-spel”, “Vak-schieten op doel”, “schotkracht-meting” en “afrondende partij-spelen”. Tussendoor werd een extra drink-pauze ingelast om de hitte goed het hoofd te kunnen bieden. De kannen aanmaak-ranja met ijsklontjes die de vrijwilligers van de Kantine-commissie hadden geregeld, waren snel leeg.

    De anderhalf uur vol met sport, spel, plezier en voetbal vlogen voorbij. Met dank aan Nina Schiks en de vele vrijwilligers die deze 1e VIOS’38 Meiden Voetbal Clinic zeer geslaagd maakten!

    P.S. Ben je een meisje en lijkt het jou ook leuk om in teamverband te voetballen, dan mag je bij VIOS’38 altijd vrijblijvend 3x meetrainen om te kijken of je het iets vindt