Klassementen bijgewerkt na etappe 21

Met de traditionele massasprint op de Champs Elysees is de tour 2021 afgesloten. Deze keer niet Cavendish, die met een overwinning Merckx gepasseerd zou zijn wat betreft het grootste aantal etappezeges allertijden in de tour. Wie anders dan Wout van Aert die zijn derde etappezege kon beschrijven. Het feit dat deze renner zowel een bergrit, een tijdrit als een massasprint heeft gewonnen toont zijn veelzijdigheid en wie weet, kans op een hoofdprijs in Tokyo.

Thea Kahlert heeft haar eerste positie in het klassement kunnen verdedigen en mag zich de trotse winnaar van het Vios’38 tourspel noemen. Het ereschavot wordt vervolledigd door Boone en Kocken.

Het ploegenklassement is gewonnen door GWB, die bijna de gehele tour deze 1e positie in handen heeft gehad.

Het Vios’38 klassement is een prooi gewonnen voor Walter Kuijpers.

Namens het tourspel willen we alle prijswinnaars feliciteren. De prijzen zullen binnenkort worden overgemaakt. Rest ons, om iedereen te bedanken voor de deelname. Hopelijk bent U er volgend jaar ook weer bij!

Klassementen bijgewerkt na etappe 20

En weer Wout van Aert! Op deze Super Saterday heeft de Belg van Jumbo Visma de concurrentie volledig aan gort gereden. De uitslag van deze tijdrit heeft ook het algemeen klassement flink door elkaar gehusseld. Voor de eerste keer deze tour heeft Thea Kahlert zich aan kop van het klassement genesteld, op slechts 1 punt gevolgd door Boone uit Boxmeer. De laatste etappe in Parijs zal uiteindelijk de beslissing moeten brengen.

De dagprijs van etappe 20 is gewonnen door Eduard van Lieshout. In het Vios’38 klassement blijft Walter Kuijpers aan de leiding op 1 punt gevolgd door zijn naamgenoot. GWB behoudt de leiding in het ploegenklassement.

Klassementen bijgewerkt na etappe 19

De Sloveens kampioen Matej Mohoric fietst solo naar de overwinning in etappe 19. In etappe 7 was Matej Mohoric ook al de sterkste.

De dagprijs gaat naar Jan Koole/zeelandia 3 uit Middelburg. In het algemeen klassement pakt Boone uit Boxmeer de leiding met 418 punten. In het VIOS’38 klassement behoudt Walter Kuijpers I de koppositie. In het ploegenklassement zien we nog altijd GWB terug op plaats 1.

Morgen een tijdrit in de een-na-laatste etappe op de derde en laatste Super Saturday (dubbele punten)!

Klassementen bijgewerkt na etappe 18

Hij slaat weer toe, Tadej Pogacar! Vingegaard en Carapaz delven wederom het onderspit tegen de gele truidrager.

De dagprijs van etappe 18 gaat naar Joris van de Meulenhof B uit Haps. Aimée Stax III uit Beugen heeft nog steeds de koppositie in het algemeen klassement, maar zij wordt op de hielen gezeten door Gert-Jan Vermeulen 3 uit Maasbommel en Boone uit Boxmeer. In het VIOS’38 klassement is er een nieuwe koploper; Walter Kuijpers I pakt de koppositie over van Michelle Bindels K. Het ploegenklassement dan; GWB gaat nog steeds aan kop met 1925 punten, zij het wel zo dat KUAX iets dichterbij komt (1897 punten).

Klassementen bijgewerkt na etappe 17

Een prachtig slot van de etappe met hoofdrolspelers Pogacar, Carapaz en Vingegaard. Met als winnaar van etappe 17 de leider in de gele trui, Tadej Pogacar.

De dagprijs gaat na loting naar Joris van de Meulenhof B uit Haps. In het algemeen klassement nadert Gert-Jan Vermeulen 3 uit Maasbommel koploopster Aimée Stax III uit Beugen tot één punt verschil. In het VIOS’38 klassement heeft Michelle Bindels K ook nog maar twee punten voorsprong op de numero 2, Walter Kuijpers I. In het ploegenklassement blijft GWB aan kop.

Klassementen bijgewerkt na etappe 16

Patrick Konrad wint Tour-etappe nummer 16! Slechts tweemaal werd deze renner gekozen.

Natuurlijk had de dagprijswinnaar van vandaag Patrick Konrad in zijn team; de dagprijs gaat naar Geert Cox uit Boxmeer. In het algemeen klassement handhaaft Aimée Stax haar onlangs verworven koppositie. In het VIOS’38 klassement verstevigt Michelle Bindels K haar leidinggevende positie. In het ploegenklassement gaat GWB nog steeds aan kop.

Succesvolle eerste editie BK Tijdrijden

De fysiotherapie van Hofmans van Benthum, gevestigd in het MFC van Beugen, was zaterdag 10 juli het strijdtoneel van het eerste Beugen Kampioenschap Tijdrijden. Op deze zaterdag, dedag dat Bauke Mollema soleerde naar een etappe-overwinning in de Tour de France, werkten meerdere VIOS’38-leden zich in Beugen kei hard in het zweet. Het BK Tijdrijden draaide om het neerzetten van de snelste tijd op de Tacx-trainer met de indoor cycling-app Zwift. Elke deelnemer diende een snelste tijd te realiseren voor de te rijden afstand van 3,8 kilometer. Op de tijd van Walter Kuijpers beet iedereen zich stuk; hij won met de snelste tijd van 5 minuten 18 seconden. In de categorie 40+ kwam Jeroen Visscher als winnaar uit de bus met een eindtijd van 5 minuten 36 seconden. Een succesvolle eerste editie, juist in deze tijd gepland in het verlengde van het VIOS’38 Tourspel. De organisatoren van dit BK, Cas Frederix en Pieter Fleuren, verdienen een dikke pluim voor deze eerste editie.

Een supporter vanuit de VIOS’38 Tourspel-commissie

Klassementen bijgewerkt na etappe 15

Etappe 15 kent een ritwinnaar met rugnummer 15, namelijk de Amerikaan Sep Kuss. De Jumbo-Visma renner soleerde vanaf de laatste klim naar de overwinning vandaag.

De dagprijs gaat naar Jan Koole/zeelandia 2 uit Middelburg! Na lange tijd wordt Gert-Jan Vermeulen 3 uit Maasbommel van de troon gestoten door Aimée Stax III uit Beugen! Met 360 punten gaat zij aan de leiding, met een voorsprong van 3 punten op Gert-Jan. In het VIOS’38-klassement blijft de top-5 intact en dat betekent dat Michelle Bindels K nog steeds fier en trots aan de leiding gaat! In het ploegenklassement nadert KUAX de ploeg GWB, maar laatstgenoemde blijft aan de leiding met 1.645 punten. Morgen geen rit, maar de tweede en tevens laatste rustdag in de Tour de France.

Klassementen bijgewerkt na etappe 14

Wat een geweldige overwinning van Bauke Mollema op deze Super Saturday, gebruikmakend van zijn bekende strategie: Op het juiste moment de beslissende demarrage plaatsen en vervolgens op het tandvlies vol gas naar de finish.

De dagprijs gaat na loting naar Stefan Hesen uit Nijmegen. In het algemeen klassement blijft Gert-Jan Vermeulen op de 1e plaats, op zeer korte afstand gevolgd door Aimee Stax. In het ploegenklassement blijft GWB bovenaan. In het Vios’38 klassement behoudt Michelle Bindels K de leiding.

Klassementen bijgewerkt na etappe 13

Een legende erbij! Mark Cavendish evenaart de 34 Touretappe-overwinningen van de bijna onevenaarbare Eddy Merckx.

De dagprijs gaat naar Rob Willems II uit Rijkevoort. Gert-Jan Vermeulen blijft aan kop in het algemeen klassement. Ook Michelle Bindels K is nog niet van de koppositie af. GWB nog altijd aan kop in het ploegenklassement. Morgen de tweede Super Saturday alias dubbele punten!