• De gemeente heeft flinke veranderingen aangebracht bij het inzamelen van oud papier binnen de gemeente. Dit was noodzakelijk omdat geen enkele dienstverlener bereid was om zich in te schrijven op basis van de bestaande werkwijze en voorwaarden.

    Het huis-aan-huis ophalen met kraakwagens vervalt en overal wordt voortaan gewerkt met containers waar inwoners zelf hun papier naar toe moeten brengen.

    In Beugen blijft de situatie van zelf het papier brengen gelijk maar vanaf 1 januari 2022 zal dat niet meer op zaterdag zijn. Vanaf 1 januari kun je op maandagen oud papier inleveren. De locatie van de container blijft hetzelfde, op het verharde stuk tussen de oude pastorie en kerkplein 15. Je kunt tussen 17:00 en 20:00 uur het oud papier inleveren. Er zal niet altijd toezicht aanwezig zijn en wij vragen iedereen dan ook om dit netjes te laten verlopen. Er wordt voor het sluiten van de container wel altijd gekeken of alles netjes is verlopen en of er geen rommel rond de container ligt.

    Voor de omwonenden: de container wordt op maandag geplaatst en op dinsdag weer opgehaald. Vanwege de hoge kosten in het weekend wil het transportbedrijf niet meer in het weekend rijden.

    Tenslotte, vanaf 1 januari 2022 Zal muziekvereniging Were Di niet meer betrokken zijn bij het inzamelen van oud papier omdat zij ophouden te bestaan. Voetbalvereniging Vios ’38 zal vanaf dat moment alleen verder gaan.