• ST VIOS’38/Toxandria MO17-1 wint Final League

  19 jun 2023
 • De KNVB heeft het afgelopen seizoen het fasen-voetbal geïntroduceerd in onze regio Zuid-II. Voor alle MO13-, MO15-, MO17- en MO20-teams betekende dit in principe een competitie-opzet in 4 fasen. De eerste fase eindigde voor de herfstvakantie, fase 2 liep van herfstvakantie tot aan de Kerstvakantie. Dit waren 2 aparte halve competities. Na de winterstop werd alweer in Januari begonnen met de 3e fase, nu een volledige competitie met 8 ploegen en 14 wedstrijden tot aan eind mei. Het seizoen werd vervolgens afgesloten met de 4e fase: een ééndags-eindtoernooi, “De Final League”, welke dit jaar o.a. ook in Beugen op het sportpark van VIOS’38 werd georganiseerd.

  Het doel om tussendoor iedere competitie opnieuw naar sterkte in te delen, kwam in dit beginjaar nog niet uit de verf, hopelijk gaat dit volgend seizoen meer concrete vormen aannemen. Nu bleek 3 fases op rij SSS’18 het sterkste MO17-team te hebben, waarbij ST Volharding/Sambeek in de 3e fase nog zeer dichtbij kwam, maar op doelsaldo net niet SSS’18 kon verslaan. ST VIOS’38/Toxandria MO17-1 deed iedere fase zeer verdienstelijk mee met 2 3e plaatsen en een 4e positie in de 3e fase.

  Loting voor de Final League had uitgewezen dat ST VIOS’38 tegen SSS’18 de eerste halve finale zou spelen en tegelijkertijd speelden ST Volharding/Sambeek en ST Festilent/SES Langenboom op het andere veld tegen elkaar de andere halve finale. Het warme weer en de inzet van de meiden stond garant voor verhitte duels en zware wedstrijden op beide velden, die in goede banen geleid werden door Marcel Schiks en Jos Verbroekken, de vrijwillige scheidsrechters van deze middag. De meiden van Vios/Toxandria waren duidelijk gebrand op een goede uitslag op hun eigen sportpark, zeker ook nadat ze de beker gezien hadden die in de kantine op de uiteindelijke winnaar stond te wachten.

  De eerste wedstrijd tegen de gedoodverfde favoriet SSS’18 verliep boven verwachting uiterst goed en met goed spel en de eerdergenoemde inzet, werd met maar liefst 4-1 gewonnen en de finale veiliggesteld!

  De finale moest tegen de volgende, op papier, zware tegenstander: ST Volharding/Sambeek MO17-1. Tijdens de 3e fase was dit team 2x met 4-1 te sterk gebleken, en daar leek het deze finale ook even weer op. Nadat Vios/Toxandria middels een prachtige aanval op een 1-0 voorsprong was gekomen, kwam de tegenstander daarna sterk terug, uitmondend in een 1-3 achterstand. De belangrijke aansluitingstreffer net voor rust, een prachtig afstandsschot welke via de paal en de rug van de keepster in het doel belandde gaf heel Beugen en omstreken weer moed. Na rust werd het goede voetbal weer opgepakt en binnen no-time stond het 4-3! Helaas wist Vios/Toxandria dit niet tot het eind vast te houden en werd de eindstand van deze spannende finale 4-4. Dus moesten penalty’s de beslissing brengen.

  Vios/Toxandria had de toss gewonnen en mocht beginnen, de eerste 3 waren zekerheden, terwijl Volharding/Sambeek de 2e penalty op de lat schoot. Bij de 4e penalty komt er duidelijk meer druk op, waardoor ook deze aan Vios/Toxandria zijde werd gemist. Maar vervolgens scoort Vios/Toxandria de 5e penalty en pakt de uitblinkende keepster de 5e strafschop van Volharding/Sambeek, waardoor ST VIOS’38/Toxandria MO17-1 de strafschoppenserie (4-3) en dus de finale wint en de beker in Beugen en omstreken blijft!

  Al-met-al een fantastische afsluiting van een mooi seizoen meiden-voetbal met een gezellig team waar altijd een goede sfeer hangt.

  Een speciaal woord van dank aan de vaste supportersschare die bijna elke wedstrijd wel aanwezig was en aan de jongere meiden uit JO15 en JO12 die in tijden van nood en speelsters-tekorten ervoor gezorgd hebben dat we toch onze wedstrijden konden spelen.

  Nu genieten van de zomerstop en in Augustus weer op naar een nieuw seizoen!

  P.S. Ben je een meisje en lijkt het jou ook leuk om in teamverband te voetballen, dan mag je bij VIOS’38 altijd vrijblijvend 3x meetrainen om te kijken of je het iets vindt.